Premium

Beschermde vleermuizen ’verjagen’ in Blaricum de bouwvakkers van het dak: Alliantie moet tijdelijk de verduurzaming van 44 woningen staken

Grote kasten op robuuste palen moeten voorzien in de tijdelijke huisvesting van de beschermde vleermuizen die bij renovatiewerkzaamheden op de Statenkamer zijn aangetroffen.
© Mediahuis
Blaricum

De vondst van vleermuizen is er de oorzaak van dat de verduurzaming van 44 huurwoningen van de Alliantie aan de Statenkamer in Blaricum vertraging oploopt. In afwachting van een ontheffing en de specifieke voorwaarden die daaraan verbonden zijn, worden de daken en zolders van de woningen nu voorlopig met rust gelaten.

In het oude dorp van Blaricum is de Alliantie al sinds vorig jaar bezig met het opknappen en verduurzamen van haar woningbestand. Inmiddels is de helft van het woningbestand, in de omgeving van de Schapendrift en het Kerkpad, al klaar. Maar op de Statenkamer stuitte de woningcorporatie onlangs op een onverwacht probleem. Op de zolders en daken van de huizen daar wonen vleermuizen. En die mogen niet zo maar verstoord worden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.