Hoe gaan de woningen eruit zien op het Hiltterrein? Dat mogen de Eemnessers lekker zelf bepalen

Baksteenarchitectuur eigentijds.
Natuurlijk hout
Vriendelijk eigentijds
1/3
Eemnes

Op de plek waar voorheen De Hilt stond worden woningen gebouwd. Hoe die nieuwe huizen eruit gaan zien, dat bepalen de inwoners van Eemnes met elkaar.

Het terrein van De Hilt wordt bebouwd met vrijstaande woningen, twee-onder-een-kappers, rijtjeswoningen, appartementen en seniorenwoningen. Over de stijl waarin die huizen worden opgetrokken mag heel Eemnes meepraten. Via een poll op de gemeentelijke website krijgen inwoners van het dorp een vinger in pap en kunnen zij aangeven welke stijl hun voorkeur heeft.

Daarbij hebben zij de keuze uit drie opties: Vriendelijk eigentijds, Natuurlijk hout en Baksteenarchitectuur eigentijds. Van ieder van deze drie stijlen wordt op de website op moodboards een aantal voorbeelden getoond. Bij ’Vriendelijk eigentijds’ gaat het om woningen met gevels van baksteen in natuurlijke tinten die gecombineerd worden met stalen puien en begroeide gevel- en dakelementen. Platte daken passen goed binnen deze stijl. De woningen in ’Natuurlijk hout’ kennen houten geveldelen die gecombineerd worden met baksteen in natuurlijke tinten en zadeldaken. Die zadeldaken komen ook terug in de stijl ’Baksteenarchitectuur eigentijds’. In deze stijl worden die daken gecombineerd met gevels van baksteen met daarin karakteristieke details, zoals bijzondere metselverbanden en geaccentueerde rollagen.

Nog twee dagen kunnen Eemnessers online hun voorkeur voor een bouwstijl uitspreken. Daarna, vermoedelijk in mei, gaat het beeldkwaliteitsplan naar de gemeenteraad die de voorkeur van de inwoners als richtinggevend mee zal nemen. De architect gebruikt het beeldkwaliteitsplan vervolgens als leidraad bij het ontwerpen van de woningen.

Wie mee wil stemmen over de bouwstijl gaat naar de site van de gemeente (www.eemnes.nl) en klikt door naar ’projecten’ en ’Herontwikkeling De Hilt’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.