Even ’bijtanken’ bij De Witte Bergen langs A1; twaalf supersnellaadpunten van Tesla en zes van Allego in gebruik genomen

Op een terrein bij De Witte Bergen in Eemnes zijn de eerste achttien laadpalen, waaronder twaalf Tesla superchargers, in gebruik genomen
© Mediahuis
Eemnes

Op het terrein van hotel De Witte Bergen langs de A1 en pal naast de A27 in Eemnes is dinsdag een snellaadvoorziening voor elektrische auto’s in gebruik genomen.

De laadvoorziening telt momenteel twaalf laadpunten van Tesla, die zich onderscheiden door een opvallend design en supersnelle werking. Daarnaast staan er op het terrein ook zes laadpunten van Allego, waar de elektrische auto in maximaal een half uur kan worden opgeladen.

De Tesla-supersnelladers zijn van het allernieuwste model. Bij zo’n paal laadt een Tesla Model 3 Long Range in de meest optimale omstandigheden binnen vijf minuten genoeg stroom om 120 kilometer te kunnen rijden. In Nederland bevinden zich nabij strategische snelweglocaties nu meer dan 32 zogenoemde Tesla-superchargerlocaties, die samen goed zijn voor ruim 520 laadpalen.

Het laadterrein bij De Witte Bergen biedt nog volop ruimte om in de komende tijd meer laadpalen (langzaamladers, snelladers en supersnelladers) bij te plaatsen. In totaal zou er ruimte zijn voor zo’n 58 plekken. Voordat de palen konden worden neergezet moest eerst de stroomvoorzieningen naar deze locatie op orde worden gebracht. De oude kabels voldeden niet. Vanuit een verdeelstation aan de Gaslaan zijn elektriciteitskabel gelegd die tien keer dikker zijn dan de normale.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.