Veiling schilderijen van Muiderbergse kunstenaar Jan Meijer levert nieuwe historische stichting 3600 euro op

Het werk ’Strand en toren Muiderberg’ van Jan Meijer.
Muiderberg

De drie werken van de Muiderbergse schilder Jan Meijer hebben op de veiling van Stichting Monumentaal en Historisch Muiderberg 3600 euro opgehaald.

De schilderijen, twee olieverf doeken en een aquarel, waren door een anonieme schenker aan de nieuwe stichting geschonken en zijn door een anonieme koper gekocht. Van tevoren lag er voor de olieverfschilderijen al een bod van zeshonderd euro en voor de aquarel een van 75 euro. Uiteindelijk ging het zaterdag om twee bieders die tegen elkaar op bleven bieden en zo de prijs opdreven.

Ansichtkaarten

Met het geld kan de stichting een start maken met de plannen die het heeft. Monumentaal en Historisch Muiderberg wil ’de geschiedenis van Muiderberg voor toekomstige generaties op een centrale plaats bewaren’. Die plek wordt ontmoetingscentrum De Steeg waar ze een bibliotheek willen maken. Verder gaat de stichting een tijdschrift uitgeven, samenwerken met de beide basisscholen in het dorp en werd zaterdag de eerste reeks groot formaat ansichtkaarten overhandigd aan erevoorzitter Gré Dam die de stichting gaat uitgeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.