Premium

Met Ben den Ouden is een fotograaf in hart en nieren overleden, vertelt zijn zus; ’Je ziet het aan zijn huis, alles ademt foto’s en fotografie’

Ben in actie, tijdens een klus in september 2020. Hij vroeg de verslaggeefster toen om een foto van hem te maken bovenop een grote asfalteermachine.
© foto susanne van velzen
Baarn

Met het overlijden van Ben den Ouden is een rasechte en gedreven fotograaf in hart en nieren overleden. Een man wiens huis foto’s en fotografie ademde, een man die met verdriet moest toezien hoe het ouderwetse vakwerk steeds meer op de achtergrond verdween. Ben den Ouden overleed in de nacht van dinsdag op woensdag na een kort ziekbed op 62-jarige leeftijd.

Ben den Ouden begon zijn carrière als persfotograaf bij Foto Stevens in Hilversum. Een jaar later, op 1 maart 1985, kwam hij in dienst bij Studio Kastermans, waar hij tot zijn overlijden zou blijven werken. ,,Een heel gedreven collega”, zegt Alexander Marks over Ben. ,,Een stoomlocomotief. Je hebt van die drukke dagen met een enorme berg werk, maar hij werkte die lijst gewoon keurig af. En op tijd. Zonder mopperen.” Den Ouden beperkte zich in zijn loopbaan niet alleen tot persfotografie. ,,Hij heeft heel veel verschillende dingen gedaan bij ons”, vertelt Marks. ,,Van officiële portretten tot heel mooie reportages. Hij heeft echt geweldig mooie dingen gemaakt, bereidde zich ook altijd terdege voor.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.