Premium

Na minstens zeven storingen in vijf maanden is iedereen wel een beetje klaar met de haperende brug over de Eem; ’We blijven het aankaarten’, zegt Bunschoter wethouder Beukers

Als de slagbomen niet open gaan, dan moet je er dus maar onderdoor. Zoals op deze foto van eind februari.
© foto caspar huurdeman
Eembrugge

Het verkeer is het zat, de gemeente Bunschoten baalt, en het geduld bij de provincie Utrecht begint ook op te raken. Sinds de elektronica in de brug over de Eem in Eembrugge afgelopen najaar is vervangen laat de techniek het om de haverklap afweten. En dat moet nu maar eens afgelopen zijn. ,,De provincie oefent druk uit om er vaart achter te zetten, zeker ook omdat binnenkort het vaarseizoen weer begint”, meldt een woordvoerster.

Afgelopen woensdag was het weer raak. ’s Ochtends vroeg gingen de slagbomen dicht, en niemand weet waarom want de brug ging niet eens open. En vervelender: de slagbomen gingen vervolgens ook niet meer open. En dat is best lastig als je bijvoorbeeld met je marktwagen vanuit Bunschoten naar de A1 dacht te kunnen rijden. In allerijl opgetrommelde monteurs wisten de slagbomen weer omhoog te krijgen zodat het verkeer door kon rijden. Dat de verkeerslichten ondertussen op rood bleven staan was een te negeren detail.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.