Vallende bomen richten flinke schade aan in de hele Gooi en Vechtstreek. Auto’s en woningen vangen de klappen op

© Caspar Huurdeman
© Caspar Huurdeman
© Caspar Huurdeman
1/3
Lage Vuursche

Een auto is donderdagochtend door een omvallende boom en een gekantelde lantaarnpaal zwaar beschadigd geraakt in Lage Vuursche. Ook in de regio Gooi en Vechtstreek richtte de storm schade aan.

Het incident in Lage Vuursche gebeurde op een parkeerplaats achter restaurant de Lage Vuursche. Ook heeft een hek het gedeeltelijk begeven door het voorval.

Onderweg naar het incident toe kwam de gemeente Baarn nog twee omvallende bomen tegen in Hoge Vuursche. Die zijn geruimd. Dat zal ook gebeuren met de boom die op de auto is beland.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Caspar Huurdeman

Ook in Baarn ging het rond half elf mis. Een berk in het Cantonspark hield geen stand en viel dwars door het hek aan de kant van de Abel Tasmanlaan. Het hek is zwaar beschadigd. Ter geruststelling: het gaat niet om het kostbare monumentale nieuwe hek bij de entree van het net gerestaureerde park.

(Tekst gaat door onder de foto)

Cantonspark.
© foto caspar huurdeman

Verderop in Baarn waaide het dakleer van een woning aan de Oosterstraat. Het stuk van zo’n vijftien vierkante meter kwam op de andere kant van het dak terecht. De brandweer is ter plaatse geweest om te redden wat er te redden viel.

Op de hoek van de Waldeck Pyrmontlaan en de Ferdinand Huycklaan in Baarn scheurde de stam van een boom op zo’n vijf meter hoogte doormidden. De boom is meteen in stukken gezaagd door de Baarnse firma Van Es.

In Laren was de brandweer s ochtends eveneens druk met omgewaaide bomen. Op de Ferry Oversteegenhof hing een boom over een schuur en geparkeerde auto's. Nog voordat de brandweerlieden daar aan de slag kon werden ze weggeroepen naar de Ruiterweg, waar een boom deels op een huis was gevallen. Daarbij raakte het dak beschadigd.

(Tekst gaat door onder de foto)

Rond het middaguur kreeg ook het Plassengebied het stevig te verduren. Op de Gabriëlweg (N523) in Vreeland sloeg een lege paardentrailer achter een personenauto om. De combinatie kwam dwars over de weg te liggen. Het overige verkeer kon via de berm om de gestrande combinatie heen.

(Tekst gaat door onder de foto)

Even later was het raak op de Zuwe, paralelweg langs de N201, in Kortenhoef. Daar sneuvelde onder het stormgeweld een boom, die over de weg viel. Ook hierbij raakte niemand gewond.

(Tekst gaat door onder de foto)

Ook in Naarden op de Generaal Kraijenhoffstraat is een boom op een auto beland. Niemand raakte gewond.

(Tekst gaat door onder de foto)

Naarden.
© Studio Kastermans

Op de Diependaalselaan in Hilversum gingen meerdere bomen plat.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.