Premium

Soest akkoord met ’het bouwplan dat niemand wil maar er toch gaat komen’; Groen licht voor vijf dure huizen 1e Heezerlaantje

De beoogde bouwlocatie. Nu nog groen, straks vijf woningen.
Soest

Het is met veel gezucht en gesteun, maar onder de streep is de Soester gemeenteraad gewoon akkoord gegaan met de bouw van vijf dure woningen aan het 1e Heezerlaantje. ,,Met pijn in het hart, want eigenlijk vind ik het verschrikkelijk wat hier gebeurt”, verzuchtte VVD’er Eric de Wilde nog maar eens, terwijl hij het licht voor de woningen op groen zette. De meerderheid van de gemeenteraad ziet geen steekhoudende argumenten om het plan tegen te kunnen houden.

Het plan betreft de bouw van vijf - al verkochte - woningen op een weilandje tussen de bebouwing en het sportveld aan het 1e Heezerlaantje, aan een van de rafelranden van het dorp richting Wieksloterweg. Het weiland ligt binnen de rode bouwcontouren van Soest. Kort door de bocht samengevat zijn dan de regels: als een plan voldoet aan gemeentelijk beleid en aan de gestelde kaders, dan kan de gemeente het niet weigeren.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.