Premium

Inmiddels veertig leerlingen van Bussumse scholen besmet met corona; Examenleerlingen van ’Vitus’ en ’Willem’ krijgen weer online les

Samenkomsten van examenleerlingen (niet de jongeren op deze foto) in de voorjaarsvakantie heeft gezorgd voor een flinke corona-uitbraak.
© Archieffoto Mediahuis
Bussum

De teller van het aantal besmette leerlingen op het Vituscollege en Willem de Zwijger College in Bussum is inmiddels voor beide scholen opgelopen tot twintig. Het betreft vrijwel allemaal examenleerlingen.

,,We horen leerlingen praten over feestjes. Wat ze precies gedaan hebben weten we niet, maar dat er onvoldoende afstand is gehouden, is wel duidelijk”, is het droge commentaar van Harko Boswijk, rector van het Vituscollege, woensdagmiddag. Beide scholen hebben ook besloten de examenleerlingen de rest van de week niet meer te ontvangen op school. Ook zij krijgen online les. ,,We hadden te weinig overzicht of met het bron- en contactonderzoek nu alle mogelijk besmette leerlingen in beeld waren, dus nemen we het zekere voor het onzekere. Vanaf maandag zijn ze weer welkom, mist klachtenvrij uiteraard.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.