In de rij voor de eerste ijsjes van het seizoen; Dolomiti in Bussum tien dagen eerder open: ’Deze mooie dagen kon ik niet laten liggen’

Een rij tot aan de Olmenlaan voor het eerste ijsje bij Dolomiti.
© Foto Mediahuis
Bussum

Het prachtige weer dinsdag zorgde bij verschillende ijssalons in de regio weer voor een rij. Bij Dolomiti in Bussum stonden ze ’s middags tot aan de Olmenlaan te wachten.

,,Het is enorm druk’, lacht een een blije Frank de Smitt van Dolomiti. ,,Dat is wel vaker zo aan het begin van het seizoen. Mensen zijn dan de winter zat, maar nu is dat nog wat sterker. Er is ook bijna niets open, dus een ijsje is dan al een hele traktatie. De cheesecake- en chocolade brownie ijsjes vliegen over de toonbank. Afgelopen weekend was het helemaal gekkenhuis, toen ging de rij zelfs de hoek om.”

(Tekst gaat door onder de foto)

© Foto Mediahuis

De Smitt gaat normaal rond 7 maart open, maar dit jaar is hij tien dagen eerder begonnen met de ijsverkoop. ,,Ik kon die mooie dagen afgelopen week niet laten liggen. De global warming is in ieder geval goed voor de ijssalons”, lacht hij terwijl zijn pieper weer gaat. ,,Sorry, maar ik moet door.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.