Premium

Meer dan 300 sportscholen slepen fitnesstoestellen naar buiten voor de actie ’stilzitten is geen optie’. Wel naar snackbar, niet naar de sportschool, wie snapt dat nog?

Nanette Nolthenius: ,,Ik heb het sporten echt nodig.”
© STUDIO KASTERMANS ALEXANDER MARKS
Bussum

Het lijkt voor de hand te liggen om in deze tijd gezondheid extra te promoten, maar de fitnesscentra moeten van de overheid nog altijd gesloten blijven. Meer dan driehonderd sportscholen lieten hun leden zaterdag in de buitenlucht sporten om hun stem te laten horen met de leus ’stilzitten in geen optie’.

„Mensen schreeuwen om zelf weer aan hun gezondheid te kunnen werken”, zegt Petra de Jong, bedrijfsleider van Squash & Wellness Premium HealthClub. Het Bussumse fitnesscentrum heeft achter het ruime centrum een tent waarin zestien toestellen staan waar zes personen tegelijk aan de gang kunnen. Ook aan de zijkant van het gebouw worden nog toestellen in elkaar gezet en op de pedelbanen aan de achterkant is jeugd volop aan het sporten. „Heerlijk weer, wat heb ik het gemist”, glundert Nanette Nolthenius, nadat ze iets verderop het HIT-traject heeft afgerond. „Dat is high intensity training”, legt ze uit. „Ik heb de afgelopen tijd wel hardgelopen, maar dat is eenzaam en veel minder leuk dan hier zo samen sporten en allerlei oefeningen doen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.