Premium

Doodgereden kat in een emmer als wanhopig protest, want Wytze Nauta is meer dan klaar met het gejakker over de polderwegen; ’Soest, er moet nu echt iets gebeuren!’

De auto op de foto is niet de auto die de kat aanreed.
© foto caspar huurdeman
Soest

Woedend is ie, Wytze Nauta van de A.P. Hilhorstweg in de Soester polder. Voor de tweede keer is een van zijn katten doodgereden op de polderweg waar helemaal geen auto hoort te rijden. Als statement heeft hij zijn dode kat in een emmer op de weg gezet met een sarcastisch ’Bedankt voor het doodrijden van m’n Katy’ ernaast. ,,Ik roep al zo lang tegen de gemeente Soest dat ze de boel hier eens moeten handhaven, maar het gebeurt maar niet.”

Nauta heeft zijn boerenbedrijf Eemweide op de A.P. Hilhorstweg in de polder tussen Soest en Amersfoort. De weg is alleen bedoeld voor bestemmingsverkeer maar er is niemand die zich daar iets van aantrekt. ,,Het gaat de hele dag door. Honderden auto’s per dag. En hard ook! Honderd is niks. Het is ook een lange rechte weg, mooi asfalt, een drempeltje van niks, dus je kan hier lekker even je auto uitproberen. Doen ze ook letterlijk. Je ziet ze hier elke dag rijden, van die auto’s met groene nummerplaten. Komen van bedrijventerrein De Isselt, en dan gaan ze hier even vol op het gas om de motor uit te proberen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.