Premium

Soester bedrijfsleven tegen woningbouw op TBS-terrein, zegt bedrijvenmanager Henk van Asch; ’We hebben die ruimte gewoon nodig’

Een deel van het immense Soester bedrijventerein Soestdijkse Grachten, met op de voorgrond het TBS-terrein. De TBS-gebouwen zijn inmiddels gesloopt.
© archieffoto studio kastermans
Soest

Het bestuur van Stichting Bedrijvenkring Soestdijkse Grachten wil het braakliggende TBS-terrein voor de volle honderd procent behouden als bedrijventerrein. Dat meldt Henk van Asch, bedrijvenmanager BMO Soest (Bedrijven Management Organisatie) namens de Bedrijvenkring. ,,We hebben die ruimte gewoon nodig.”

In Soest is een stevige lobby aan de gang om een deel van het voormalige TBS-terrein in de punt tussen Koningsweg en Beckeringhstraat te gebruiken voor woningbouw. Een deel van de gemeenteraad wil het, omwonenden in de aangrenzende woonwijk ’t Hart willen het, en ook ontwikkelaar HF Vastgoed van het TBS-terrein wil het. Tot op heden hebben burgemeester en wethouders het woningbouw-idee echter steevast van de hand gewezen, een standpunt dat deze week nog eens werd herhaald in een persverklaring.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.