Premium

’Het virus blijft onder ons, we moeten ermee leren leven’: Na 1 jaar corona maakt Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes de balans op

Burgemeester Pieter Broertjes: ’Hou nog even vol, we zijn er bijna’, daar geloof ik niet meer in.
© Archieffoto Studio Kastermans
Hilversum

Een jaar geleden werden in het Gooi de eerste twee besmettingen met het coronavirus ontdekt. Als voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek kreeg burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum samen met de GGD-directeur de regie in de strijd tegen het virus. „We dachten er in een paar weken vanaf te zijn.”

Elke ochtend, al een jaar lang, krijgt hij een appje van de directeur publieke gezondheid van de GGD Gooi en Vechtstreek. ’De dokter’, zoals hij René Stumpel inmiddels consequent noemt, meldt het aantal besmettingen per 100.000 inwoners van de regio met het coronavirus van de afgelopen 24 uur. Pieter Broertjes pakt zijn telefoon: „Even kijken, vandaag zijn het er 63. Gisteren 62, maar de dag daarvoor 36. De besmettingscijfers zijn dagkoersen. Daar kun je geen beleid meer op maken”, concludeert de burgemeester van Hilversum, exact een jaar nadat de eerste besmetting met het coronavirus in de regio ontdekt werd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.