Premium

Burgemeester Hilversum vreest burgerlijke ongehoorzaamheid als er niet meer versoepelingen komen: ’Er móét 8 maart een goed plan met een duidelijk perspectief liggen’

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum arriveert maandag in Den Haag voor het Veiligheidsberaad van de burgemeesters van de 25 veiligheidsregio's met het kabinet.
© Foto: ANP
Hilversum

Pieter Broertjes burgemeester van Hilversum en voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek maakt zich grote zorgen over de burgerlijke ongehoorzaamheid die dreigt nu de versoepelingen van de coronamaatregelen voor veel mensen niet ver genoeg gaan. Hij doelt onder meer op de horeca die ’dreigt’ eerder open te gaan en massale samenkomsten, zoals in het Vondelpark in Amsterdam, nu het mooi weer is.

,,Politie komt tegenover burgers te staan en de volgende stap is dat burgemeesters tegenover burgers komen te staan. Dat is verschrikkelijk. Dat wil ik helemaal niet. Voor iedereen is de rek eruit. De geest is uit de fles. Er moeten heel snel verdere versoepelingen komen van de coronamaatregelen”, zegt Broertjes, die maandag voorafgaand aan het Veiligheidsberaad met minister Grapperhaus al openlijk pleitte voor heropenen van de terrassen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.