Premium

Paleiseigenaar vraagt Baarn om spoed bij Soestdijk-plannen, maar gemeenteraad laat zich niet opjagen; MBEG: ’Dit betekent later restaureren en heropening in januari 2024 wordt onhaalbaar’

Begin februari kleurde paleis Soestdijk nog paars in verband met Wereld Kanker Dag.
© archieffoto studio kastermans/danielle van coevorden
Baarn

De Baarnse gemeenteraad praat pas na de zomer over de volgende stap in de toekomst van paleis Soestdijk. Dit betekent volgens paleiseigenaar Meyer Bergman Erfgoed Groep vertraging van de paleisrestauratie en dus ook van de openstelling. Politiek Baarn heeft echter geen zin om opnieuw een extra ronde vergaderingen uit te schrijven om het paleis ter wille te zijn. Soestdijk zal dus geduld moeten hebben tot september.

De behandeling van het ontwerpbestemmingsplan in de gemeenteraad stond oorspronkelijk voor dit voorjaar op de agenda. Omdat de Meyer Bergman Erfgoed Groep zelf nog eens goed naar de woningbouwplannen op en rond het marechausseeterrein in het Borrebos wil kijken, wordt deze planning niet gehaald. MBEG zegt de herziene woningbouwplannen voor 1 april aan te leveren. Over de nieuwe plannen valt op dit moment nog niets te melden, laat de MBEG weten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.