’Ik heb anderhalf jaar in Amerika gewoond en gestudeerd. Er zijn daar veel dingen mis’, zegt Kiki von Piekartz, volleybalster bij Huizen

Kiki van Piekartz: De ’von’ kan betekenen dat ik van adellijke afkomst ben.”
© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Naam: Kiki von Piekartz.

Leeftijd: 25 jaar.

Woonplaats: Amsterdam.

Sport: Volleybal.

Staat van dienst: driemaal Nederlands kampioen clubteams.

Met Huizen volgend seizoen weer in Topdivisie of is dat de vraag?

„Weet ik nog niet. Ik ben bezig met mijn master en het is niet helemaal duidelijk wanneer ik die afrond. En als ik daar klaar mee ben, of ik dan in Nederland vertoef. Maar als ik hier tegen die tijd ben, blijf ik bij Huizen volleyballen.”

Top in het volleybal bereikt of kan het nog beter?

„De top heb ik qua trainingsarbeid wel bereikt, denk ik. Maar als speler nog niet en ik vind dat ik nog onvoldoende prijzen gewonnen heb. Dat kan dus beter.”

Amerika of Nederland?

„Nederland. Het leven is hier goed. Ik heb anderhalf jaar in Amerika gewoond en gestudeerd. Er zijn daar veel dingen mis, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg en wat studeren betreft. Maar ik wil er ooit nog wel een keer heen, hoor.”

Von Piekartz of toch maar Jansen?

„Haha, ik ben trots op mijn naam en vind Jansen een beetje saai, alledaags. De oorsprong van mijn achternaam ligt in de omgeving van Vriezenveen. De ’von’ in de naam kan betekenen dat ik van adellijke afkomst ben.”

Baanbrekend onderzoek of met Oranje naar de Olympische Spelen?

„Kies ik toch voor dat onderzoek. Mooi als ik daar dan de Nobelprijs mee win. Maar als de vraag geweest was: baanbrekend onderzoek of met Oranje goud halen op de Olympische Spelen, dan had ik voor het laatste gekozen. Als sporter is dat toch het hoogst haalbare.”

Gangmaker of stille genieter?

,,Gangmaker. Althans, ik denk dat ik dit ben. Ik hou van humor en een beetje reuring. Je zult mij niet zo snel stil in een hoekje zien zitten.”

Onwijs zin om weer te volleyballen of valt dat mee?

„Begin van dit jaar had ik er last van dat er niet gevolleybald werd. Nu gaat het wel, hoewel ik natuurlijk best zin heb om weer wedstrijden te spelen.”

Mark Rutte of Jesse Klaver?

„Geen van beide, die heren spreken mij totaal niet aan. Als het om aansprekende personen gaat, doe mij dan maar Herman Finkers.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal