Premium

Hoe mondkapjes, afstand houden en de avondklok normaal werden | Terugblik op 1 jaar corona in Gooi, Vechtstreek en Eemland

De intensive care van Tergooi in Hilversum stroomt tijdens de eerste golf vol met doodzieke coronapatiënten die allemaal aan de beademing moeten. Een verpleegkundige belt dagelijks met het thuisfront van de patiënten om te vertellen hoe het met hun geliefden gaat. Ze mogen niet op bezoek komen.
© foto: Angelique Titulaer
Hilversum

Precies een jaar geleden, op 27 februari 2020, kwam corona ons land binnen. Vier dagen later testten de eerst twee inwoners van het Gooi positief.

Als we voor het schap met mondkapjes bij Gamma in Hilversum staan kijken we elkaar verbaasd en zelfs wat lacherig aan. Compleet leeg. Het is 25 februari 2020 en het coronavirus houdt weliswaar behoorlijk huis in Italië maar het zal hier toch wel los lopen denken we dan nog. We zijn een jaar verder en inmiddels behoort het mondkapje tot onze standaard uitrusting. Het coronavirus heeft het leven van iedereen compleet veranderd. We testen, vaccineren en houden afstand. Wassen onze handen en hebben een avondklok. Het virus is nog lang niet onder controle. In het Gooi, de Vechtstreek en Eemland raakten afgelopen jaar tienduizenden inwoners besmet.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.