Premium

Genoeg verpleeghuisplekken in Soest? De ouderenbonden vinden het klinkklare onzin; ’College, word wakker en denk hier nog eens goed over na’

De puntjes op de i bij het Enkhuis aan de Molenstraat.
© foto studio kastermans/danielle van coevorden
Soest

De Soester ouderenbonden zijn het ’zeer oneens’ met de stop die Soest zet op het bouwen van verpleeghuizen. De bonden zien op dit moment al een groot tekort aan plekken en dat tekort gaat alleen maar groter worden, vreest secretaris Cees Boshuizen van de COSBO, de samenwerkende ouderenbonden. ,,College, word wakker en denk hier nog eens goed over na”, roept hij op.

De weigering van Soester burgemeester en wethouders om mee te werken aan de bouw van een nieuw verpleeghuis aan de Soesterengweg heeft de zaak op scherp gezet. Volgens het gemeentebestuur heeft Soest helemaal geen behoefte aan extra verpleeghuisplekken, zeker ook omdat er her en der al plannen in de pijplijn zitten. Woonzorg Nederland - een landelijke woningverhuurder voor senioren - spreekt dit radicaal tegen, lokale partij Soest2002 heeft ook al zijn twijfels geuit, en nu trekken ook de gezamenlijke ouderenbonden aan de bel.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.