Vorstschade aan Baarnse fietspaden; Kleine gaten worden nog deze week gerepareerd, voor de grote schade is een aannemer nodig

De rand tussen rood en grijs wegdek is helemaal opengescheurd.
© foto caspar huurdeman
Baarn, Soest

Strenge vorst en schrapende sneeuwschuivers hebben het asfalt geen goed gedaan op diverse plekken in Baarn. Met name de rode fietspaden lijken onder het winterweer te hebben geleden. Baarn laat weten de kleine scheuren en gaten nog deze week te gaan repareren.

De rand tussen rijbaan en rode fietsstrook op de Eemnesserweg in Baarn is op diverse plekken opengescheurd. Gevaarlijk voor fietsers, die maar zo de macht over het stuur kunnen verliezen als ze met hun voorwiel in zo’n scheur belanden. Op andere plekken zijn grotere gaten van enkele meters lang te zien, mogelijk de sporen van een sneeuwschuiver die behalve sneeuw ook wat asfalt heeft geschoven. Ook het rode fietspad langs de Stadhouderslaan in Soest heeft op een aantal plekken flink te lijden gehad.

De gemeente Baarn meldt desgevraagd nog deze week aan de slag te gaan met de kleine schades. Deze reparatiewerkzaamheden kunnen door de eigen buitendienst worden gedaan. De bedoeling is dat de grote gaten en scheuren door een aannemer worden gerepareerd. Het herstel bestaat uit het opvullen door middel van koud asfalt.

De gemeente Soest laat weten op dit moment bezig te zijn met een inventarisatie van de vorstschade aan de wegen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.