Premium

Gooise Meren zet gelijktrekken tarieven sportclubs door; Wel met maatwerk en hogere vergoeding voor onderhoud in eigen beheer

Sportpark Zuid ondervindt het meeste nadeel van de harmonisatie.
Gooise Meren

Het gelijktrekken van de tarieven die buitensportclubs de gemeente Gooise Meren moeten betalen voor hun accommodatie, gaat door. Ondanks kritiek van enkele Bussumse verenigingen die fors meer moeten gaan betalen en de gemeente aan hun lopende contract willen houden.

De afgelopen maanden is er flink gediscussieerd over deze harmonisatie, waar ook niet alle raadspartijen achter staan. Het college wil echter alle verschillen tussen tarieven en het onderhoud van de velden vijf jaar na de fusie gelijktrekken. De gemeente neemt daarom het beheer en onderhoud van alle sportvelden, kleed- en waskamers van verenigingen over. De kantines blijven in eigen beheer van de clubs. Daarnaast gaat Gooise Meren uit van de huidige totale huuropbrengsten, maar dan eerlijk verdeeld over alle clubs. Zo draagt elke club negentien procent bij aan de totale kosten voor de sport. Tachtig procent blijft voor rekening van de gemeente, zoals nu ook al het geval is.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.