Bij Lazy Lady in Haarlem doen ze niet moeilijk

De meneer in de kledingreparatie & stomerijzaak, Lazy Lady in Haarlem, krijgt lof toegezwaaid door Sybiel Stijger uit Heemstede.

Het is wat lastig om in coronatijd aan breed elastiek te komen. Op weg naar de markt passeert ze Lazy Lady die tot haar geluk het elastiek heeft. Alleen kan ze er niet pinnen en contanten liggen thuis. ,,Toen zei deze meneer: ’komt volgende keer wel hoor die twee euro’. Het is een klein bedrag maar waar maak je dit nog mee? Om een dubbeltje wordt vaak moeilijker gedaan. Ik word blij van mensen die nog vertrouwen hebben in een ander.” Even later diept ze uit haar zak toch een twee euromunt op. Haar schuld is afbetaald...

Specsavers Zaandam

Ingeborg Rovers uit Koog aan de Zaan worstelt bij de sportschool met haar mondkapje en bril. De randloze, lichtgewicht bril hangt ze even aan een ringetje aan haar tas, maar als ze haar handen bij binnenkomst desinfecteert en even niet op de tas aan haar arm let, hoort ze het lelijk kraken: bril doormidden. Bij Specsavers Zaandam waar ze hem een jaar eerder kocht biecht ze haar onhandigheidje op. Repareren kan niet. Maar sprakeloos raakt ze als de opticien kosteloos eenzelfde bril uit het rek aanbiedt.

Feller verzekeringen

Even een ’vette duim’ van Cees Kok voor Feller Verzekeringen bij hem in Noord-Scharwoude. Na tien jaar kwam hij erachter, dat de verzekering voor zijn caravan niet klopte. Er stond op de polis dat hij geen hagelwerend dak had, maar dat had hij dus wel en daarom had hij met een goedkopere verzekering toegekund. ,,Ik had dus teveel premie betaald, maar kreeg het teveel betaalde van de afgelopen tien jaar terug. Feller verzekeringen? Top!”

Bike Holland Beverwijk

Annemarie Martens gaat vanwege de goede service altijd naar Bike Holland bij haar in Beverwijk, nu omdat de trapondersteuning van haar elektrische Spartamet niet werkte. En dat terwijl beide accu’s in het frame waren opgeladen. Ruim een half uur is de fietsenmaker bezig geweest om alles weer aan de praat te krijgen. De rekening? 0,00 euro. ,,’Als je in de buurt bent, neem dan maar een warm saucijzenbroodje voor ons mee van de plaatselijke warme bakker’, werd ons gezegd. Natuurlijk ben ik meteen langs de bakker gegaan om voor de drie mannen een broodje te halen. Ook onze eigen saucijzenbroodjes hebben we daarna gezellig met de mannen opgegeten.”

Meer nieuws uit Ombudsman

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.