Premium

Loodgieters in de regio Gooi, Vechtstreek en Eemland draaien overuren; veel gesprongen waterleidingen en defecte cv-ketels door de kou: ’We hebben handenvol werk’

Heinze Bokslag van loodgieter Veldkamp op weg naar een volgende klus.
© FOTO STUDIO KASTERMANS/ALEXANDER MARKS
Hilversum

Het is maandag alle hens aan dek bij loodgieters- en installatiebedrijven in het Gooi, de Vechtstreek en Eemland. Met man en macht wordt gewerkt om stuk gevroren cv-ketels, gesprongen waterleidingen en defecte buitenkranen te repareren. „Als je het als loodgieter nu niet druk hebt, dan doe je iets verkeerd”, zegt Luuk Ramselaar van Loodgietersbedrijf Soest bv.

Natuurlijk vinden alle loodgieters het vooral vervelend voor hun klanten, die nu in de kou zitten of te kampen hebben met ondergelopen woningen. Maar goed voor de klandizie is het wel, zeggen ze zonder uitzondering. Bij loodgietersbedrijf Veldkamp in Eemnes rijden al het hele weekend zes monteurs af en aan, vertelt eigenaar Bob Veldkamp. „We hebben handenvol werk. Bij veel mensen is de cv er door de strenge vorst mee opgehouden, die moeten we dan weer aan de praat zien te krijgen. En door de dooi springen nu veel waterleidingen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.