Premium

’Kom niet naar Loosdrecht om te schaatsen! Het is te druk’, meldt brandweer Gooi en Vechtsteek, ook namens ijsmeesters en gemeente Wijdemeren

Een protestbord op het Moleneind tegen de enorme toeloop van schaatsliefhebbers.
© STUDIO KASTERMANS ALEXANDER MARKS
Loosdrecht

,,Alle ogen zijn deze dagen gericht op Loosdrecht, Ankeveen en Kortenhoef. We maken ons grote zorgen over wat daar aan de hand is. Het is veel te druk op het ijs, maar ook op de wegen er naar toe. Vandaar de oproep, ook namens de ijsmeesters: kom niet naar Loosdrecht om te schaatsen’’, meldt Maarten Steinkamp (woordvoerder Brandweer Gooi en Vechtstreek). Ook de gemeente Wijdemeren roept iedereen op weg te blijven en niet het ijs op te gaan.

,,We overwegen om een aantal brandweerposten permanent te gaan bemannen. Dat besluit wordt vandaag nog genomen en heeft best veel impact op de vrijwilligers. Maar waarschijnlijk kan het niet anders. Het staat nu overal al muurvast, dus het zou veel te lang duren voordat we ter plaatse zijn als er een calamiteit is. Mensen werken thuis, het zonnetje schijnt, dus iedereen gaat naar buiten. Je kunt wel nagaan wat er kan gebeuren. Het wordt een gekte de komende dagen, het is alle hens aan dek voor de hulpdiensten’’, zegt Steinkamp.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.