Wendy had een affaire met een jongere man

Een ontmoeting, een kus, een breuk of een gesprek, alles kan een keerpunt in de liefde zijn. Yanaika Zomer gaat op zoek naar onze diepere zielenroerselen. Wendy zou willen dat ze Martijn nooit had ontmoet.

Wendy had een kortstondige affaire met een jongere man. Het kon niet, het mocht niet en dus verbrak ze het contact. „En nu probeer ik al een jaar om hem te vergeten.

Het was natuurlijk niet de bedoeling. Dat zijn zulke dingen nooit. Ik was niet van plan mijn man te bedriegen en had zelfs het idee dat het ons nooit zou overkomen. Vreemdgaan is voor celebrity’s en karakters in een soap. Van die megalomane figuren die zich onaantastbaar wanen. Alsof je vindt dat jij dingen mag, waarvan je weet dat het anderen zal kwetsen. Maar ik ben niet de hooghartige vrouw in een bontjas met rode lippen. Ik ben die achterbuurvrouw die niemand opvalt.

Ik leerde Martijn kennen in het voorjaar van 2019. We zaten elke morgen in dezelfde trein en als ik mazzel had op de terugweg weer. Ik herinner me dat ik meteen nieuwsgierig naar hem was. Niet op een seksuele manier. Meer geïntrigeerd. Hij was jong, midden twintig en net iets te goed gekleed voor zijn leeftijd. Soms, als hij schuin voor me zat, kon ik zien dat hij op zijn laptop bezig was met partituren.

Ik geloof niet dat Martijn me had opgemerkt als zijn laptop die middag niet was leeggeraakt. Hij zat tegenover me te werken toen hij plots met een zucht zijn laptop dichtklapte en opkeek. Het was de eerste keer dat ik hem aankeek en ik werd er blij van. Wat een goede kop had die knul. En wat een sprekende ogen. Ik zag ze van standje balen, naar standje vrolijkheid schieten. Alsof hij dacht: ’Nou prima, dan ga ik toch lekker wat kletsen met die mevrouw’.

We spraken over muziek, hij is pianist, en een beetje over het reizen met de trein. Niks noemenswaardigs en toch vertrouwd. Ik ging uit van een eenmalig gesprek. De volgende dag zou ik hem vast weer zien zitten, maar zoals altijd verzonken in zijn laptop. Ik was dan ook verrast dat hij me opzocht. ’Mag ik weer bij je zitten?’, vroeg hij. We zetten onze conversatie voort en de volgende dag weer, net als de dagen die volgden.

Op een dag vroeg hij mijn nummer. Het gaf me vlinders. Ik was nog niet half thuis toen ik zijn eerste bericht kreeg. ’Treinvriendin, het was weer fijn je te spreken.’ Alsof we niet daarnet nog een uur hadden zitten bomen, kletsten we verder. Maar wat in de trein niet gebeurde, durfden we append wel. We flirtten met elkaar. Het was lekker. Het was spannend. Het waren alle clichés waarvan ik dacht dat ik ertegen bestand zou zijn. Maar wat was de aandacht fijn. Hij was geïnteresseerd en complimenteus. Elk appje leek een injectie nieuwe energie. Ik voelde me eigenlijk best een heel leuk wijf door hem. Misschien was dat het wel: ik vond hem leuk, maar hij haalde ook het beste in míj naar boven.

Een week na dat eerste appje hebben we gezoend. Heel knullig eigenlijk. Hij liet zijn eigen station voorbijgaan om mee te reizen tot het mijne, waar mijn auto stond. We zijn een stukje verderop gaan staan en hebben als pubers zitten kopkluiven. Daarna kreeg ik spijt. Eerder ook wel, maar tot dat moment was het iets dat je onder het kleed kon vegen. Nu zat er een hele bult in het hoogpolig tapijt. Toch was er een dodelijk virus nodig om me tot inkeer te brengen. Met het thuiswerken kwam er een einde aan mijn treinreizen en zag ik in hoeveel ruimte hij in was gaan nemen. Hoe hij elke ochtend en elke avond een uurtje van me kreeg. Hoe we iedere dag appten als ik ook met mijn man had kunnen praten. Ik denk dat ik me toen pas realiseerde wat voor risico ik nam. Zelfs als mijn man het nooit zou weten, had ik wekenlang het beste van mezelf aan de verkeerde gegeven.

Ik mis Martijn enorm. En ik mis ook de vrouw die ik door hem was. Tot ik hem ontmoette dacht ik dat ik alles had, maar sinds ik het contact verbrak, voelt het incompleet, wat ik ook probeer. Het was ontzettend fijn met hem, dat neemt niemand me af, maar soms zou ik willen dat ik hem nooit had ontmoet.”

Ook geïnterviewd worden over liefde? Mail dan naar yanaika@mediahuis.nl

Meer over liefde lees je hier

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.