Premium

Veelgeprezen editor Ot Louw (75) uit Bussum stierf in een shirt van een bierbrouwer met de tekst: ’Lach, proost en geniet’: ’Hij was sociaal tot het einde’

Ot Louw hield van een biertje, maar vooral van het leven.
© Foto: Privébezit familie Louw
Bussum

Filmeditor. Boekenmaker. Filatelist. Genealoog. Bierliefhebber. Tafeltennisser. Ot Louw was het allemaal. Maar bovenal was hij een levensgenieter, een man die zijn vrienden niet liet vallen. „Hij was sociaal tot het einde”, zegt zijn zoon Erik, die in de voetsporen van zijn vader trad, hoewel zijn vader hem dat ten zeerste afraadde. Op 22 januari overleed de Gouden Kalf-winnaar uit Bussum, 75 jaar oud, op de covid-herstelafdeling van HilverZorg.

„Mijn mentor op het Goois Lyceum zei ooit eens tegen me: ’Ik hoorde dat jouw vader de Johan Cruyff van de filmeditors is. Kan hij misschien een keertje hier les komen geven?’ En omdat Ot nooit nee zei, deed hij dat. Die les groeide uit tot een filmklas.” Erik Louw praat met veel liefde en waardering over zijn vader, die later, een beetje tegen wil en dank, ook zijn leermeester werd. „Ot was heel succesvol in zijn vakgebied, alleen niet zozeer qua saldo.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.