Premium

Bewoners Keulsevaartstraat in Weesp zijn na vier jaar de wateroverlast bij flats in de wijk meer dan zat; Ymere verwijst naar gemeente: ’Het water stroomt van de dijk’

De wateroverlast bij de flats aan de Keulsevaartstraat duurt al jaren. Met temperaturen onder nul op komst zeggen bewoners spottend: ,,Binnenkort schaatsen.”
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Weesp

Het water staat ze bijna aan de lippen: na de afgelopen regenachtige dagen kunnen de bewoners van de Keulsevaartstraat in Weesp niet zonder laarzen van huis en weer terug. Het ergste vinden ze dat de wateroverlast geen tijdelijke ergernis is. Het duurt al vier jaar.

Reden voor bewoner Henk Warmerdam om maar weer eens aan de bel te trekken. Wéér, want dat deed Warmerdam in oktober 2017 ook. Na eigen speurwerk was hij erachter gekomen dat bij de aanleg van het nieuwe gemaal bij de flat De Waterhoen ter hoogte van de Korte Stammerdijk was vergeten een drainagebuis aan te sluiten. ,,Ook de bomen en struiken blijven na een flinke bui in een grote plas staan”, mailde hij destijd naar de gemeente.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.