Verpleegkundigen van Merem springen bij in ziekenhuis Tergooi als de nood hoog is. ’In deze gekke tijd moeten we elkaar helpen’

Verpleegkundige Sylvana Willemse van Merem steekt haar handen uit de mouwen in Tergooi.
© Foto: Merem
Hilversum

Verpleegkundigen van Merem Medische Revalidatie springen bij in ziekenhuis Tergooi. Zo helpt Meren de buren waar de druk op het personeel hoog is door verzorging van coronapatiënten en ziekteverzuim onder de medewerkers.

Sinds enkele weken worden verpleegkundigen van Merem als dat nodig is ingezet bij ziekenhuis Tergooi. Volgens Susanne van Vegten, voorzitter van de Raad van Bestuur van Merem reageerden medewerkers enthousiast op de oproep om bij te springen in het ziekenhuis. Ze dachten mee waar de zorg bij Merem efficiënter kan worden ingericht zodat er ruimte is ontstaan om de buren te helpen.

Infuus

De verpleegkundigen van Merem worden bij Tergooi breed ingezet. Op de covid-afdeling, maar ook op andere afdelingen waar de nood hoog is omdat eigen medewerkers zijn uitgevallen. De verpleegkundigen assisteren bij uiteenlopende zorgtaken. Van een infuus plaatsen en katheteriseren tot de standaardcontroles bij patiënten.

Sylvana Willemse is één van de verpleegkundigen die vanuit Merem wordt ingezet bij Tergooi. Ze is blij dat ze als ervaren verpleegkundige iets kan doen in deze tijd: „Ik heb bewust gekozen voor het vak van verpleegkundige, dus ik vind het mijn plicht om een steentje bij te dragen waar dat nodig is. In deze gekke tijd moeten we elkaar helpen.”

Zwart scenario

Drie weken geleden zijn de eerste verpleegkundigen van Merem gestart bij Tergooi. De meesten kiezen ervoor om de helft van hun werkuren in te zetten bij Tergooi. Bestuursvoorzitter Van Vegten: ,,Een mooie gelegenheid om eens een kijkje te nemen in de keuken van het naastgelegen ziekenhuis. En belangrijker nog, zo kunnen we met elkaar hopelijk een zwart scenario afwenden.”

„Door grenzen te verleggen werkt Merem aan een wereld waarin iedereen meedoet. Dat betekent ook dat we naar elkaar omkijken en elkaar helpen waar nodig. Dat zijn we zeker in deze tijd aan elkaar verplicht.”

De samenwerking tussen Merem en Tergooi is afhankelijk van het verloop van het coronavirus. ,,We houden rekening met extra inzet tot de zomer. Er is een wisselende behoefte aan onze inzet. Maar het beloop van het virus is grillig en onvoorspelbaar. We doen ons uiterste best elkaar te helpen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.