Drugspand in Cereslaan Bussum door burgemeester Ter Heegde gesloten: Rust moet terug na vondst ’zeer professionele hennepkwekerij’

Bussum

Het pand aan de Cereslaan 24E in Bussum is sinds maandag op last van burgemeester Han ter Heegde voor twaalf maanden gesloten. Eind oktober werd in het bedrijfspand, dat tot 1 februari 2022 op geen enkele manier gebruikt mag worden, een zeer professionele hennepkwekerij aangetroffen.

Gemeente en politie kregen vorig jaar al geruime tijd meldingen binnen van ongeruste omwonenden die duiden op mogelijke hennepteelt. Na langdurig onderzoek bleek dat vermoeden juist te zijn. De kwekerij telde 350 planten en was vermoedelijk al geruime tijd actief. Zo was er sprake van eerdere oogsten.

Dat er drie maanden zit tussen de vondst van de hennepkwekerij en het sluiten van het pand, heeft volgens de gemeente te maken met het proces dat gevolgd wordt. De gemeente wacht onder andere het definitieve rapport van de politie af en de eigenaar van het pand krijgt de mogelijkheid om te reageren op de voorgenomen sluiting.

Die sluiting voor langere tijd moet ervoor zorgen dat de rust in de omgeving terugkeert en dat de bekendheid van het pand in het drugscircuit wordt doorbroken. Ter Heegde hoopt zo te voorkomen dat het pand wederom gebruikt gaat worden voor georganiseerde drugsteelt en drugshandel. Het besluit staat los van eventuele betrokkenheid van de eigenaar van het pand.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.