Premium

Van ’college goochelt met cijfers’ tot ’plan waar iedere buurt jaloers op zal zijn’; Politiek Gooise Meren buitelt over elkaar heen in bouwplan Jan ter Gouwweg

Omwonenden Jan ter Gouwweg willen met raad en college goede afweging maken tussen spelen en wonen.
© Archieffoto Studio Kastermans/Alexander Marks
Naarden

’Het college goochelt met cijfers en vindt dat kinderen prima in de goot kunnen spelen’, schrijft het Goois Democratisch Platform op haar website. De VVD betreurt deze grote woorden waarmee ’valse verwachtingen worden gewekt’ in de buurt. Bovendien zou het GDP zich met haar verzet ’onttrekken aan de door de raad vastgestelde kaders’. De ChristenUnie bejubelt juist het plan waarin door burgerparticipatie de toekomstige speeltuin bijna twee keer zo groot wordt, ’iets waar praktisch iedere buurt in Gooise Meren jaloers op zal zijn’.

De politieke meningen over het bouwplan op het grote speelveld aan de Jan ter Gouwweg in Naarden buitelen de laatste week weer over elkaar heen. Het GDP trekt fel van leer nadat het college in antwoord op vragen van de partij over het verdwijnen van speelruimte in deze wijk, heeft laten weten bij de berekening van die speelruimte ook stoepen en grasbermen mee te nemen. Daarmee komt het Rembrandtpark, volgens Gooise Meren, ruim boven de drie procent van bespeelbare oppervlakte in de wijk uit, wat als norm wordt gezien.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.