Lage Vuursche opnieuw afgesloten voor auto’s, ook parkeerterrein kasteel Groeneveld op slot

En hopla, daar worden de hekken weer neergezet. Lage Vuursche gaat opnieuw op slot.
© Foto Caspar Huurdeman
Lage Vuursche

Koud, maar met een zonnetje - het ideale winterweer om te genieten van de natuur rond Lage Vuursche. Om de grote toeloop in te dammen werden zondagmiddag rond half twee de toegangswegen naar het dorp afgesloten voor auto’s.

Het was voor Lage Vuursche allerminst een primeur, want de afgelopen tijd gebeurde het vaker: rood-witte hekken op de weg om automobilisten tegen te houden. Zondagmiddag bleken ze opnieuw nodig.

De parkeerplaatsen stonden propvol en zelfs meer dan dat. Om toch hun voertuig kwijt te raken hadden aardig wat automobilisten een plekje gezocht en gevonden waar parkeren niet is toegestaan. Handhavers schreven tientalen parkeerbonnen uit. Het is niet de eerste keer dat het „te vol” is in het bosgebied, begin dit jaar sloten de autoriteiten ook al de toegang naar het bos af, net zoals vorig jaar meerdere keren.

Groeneveld

Ook bij kasteel Groeneveld in Baarn was het zondag druk. Veel wandelaars trokken erop uit. Rond elf uur zondagochtend was de parkeerplaats zo vol dat deze werd afgesloten. Eerdere weekeinden was dat nog niet nodig.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.