Uitslaande brand in restaurant Ankeveen, twee gasten van bovengelegen B&B in veiligheid

Brandweermannen voor het restaurant tijdens de brand.
© Foto’s: Mizzle Media
Grote rookontwikkeling in de schuur achter 1244
© foto miché media
1/6
Ankeveen

Bij een uitslaande brand in restaurant 1244 aan het Stichtse End in Ankeveen is in de nacht van donderdag op vrijdag veel rook vrijgekomen. Twee gasten van de bovengelegen Bed & Breakfast wisten zichzelf in veiligheid te brengen.

De brand in het restaurant, dat vroeger bekend stond als ‘De Scheve Schaats’, werd rond 0.30 uur ontdekt. De brand woedde vermoedelijk in een schuur achter het restaurant of achterin het pand zelf.

Bij aankomst van de politie en brandweer kwam er al veel rook uit het pand, waardoor werd opschaald naar ‘middelbrand’. Meerdere eenheden kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden.

De brandweer had de brand even 3.00 uur onder controle. Na onderzoek en ventilatie van het pand werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Niemand raakte gewond.

Het Stichtse End was door de brand tijdelijk afgesloten tussen de Joseph Lokinlaan en het Wim de Kwanthof. Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. Ook over de schade aan het pand is nog niets bekend.

Lees ook: Half Ankeveen helpt Restaurant 1244 dat na uitslaande brand in achterliggende schuur toch helemaal gestript moet

© Foto: Mizzle Media

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.