Aanhoudingen Hilversum en Bussum voor afpersing fruitbedrijf dat drugs vond

1/2
Hilversum

De politie heeft twee verdachten aangehouden in verband met poging tot afpersing en bedreiging van een fruitbedrijf in Hedel. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Hilversum en een 21-jarige man uit Bussum.

De man uit Bussum wordt verdacht betrokken te zijn bij incidenten met vuurwerkbommen in Rosmalen en Tiel. De jongen uit Hilversum is volgens de politie betrokken bij een voorval met een vuurwerkbom in Kerkdriel.

Lees ook: Aanslag cokemaffia in Hilversum verijdeld

Eerder in januari en december werden al zeven personen aangehouden. Vijf van hen zitten nog vast, meldt de politie die aangeeft dat er afgelopen jaar diverse incidenten met vuurwerkbommen en brandstichtingen waren bij adressen die een link hadden met het fruittransportbedrijf.

Afpersers eisten in 2019 met sms-berichten ruim een miljoen euro of bitcoins ter waarde van anderhalf miljoen euro van het bedrijf.

Dat moest dienen als ’schadevergoeding’ omdat het bedrijf de vondst van een partij drugs tussen Zuid-Amerikaans fruit bij de politie had aangegeven. Als er niet werd betaald, dan dreigden de afpersers willekeurige medewerkers te gaan liquideren.

(Ex-)medewerkers van het fruitbedrijf en familieleden van hen kregen te maken met geweld.

Lees ook: Vrijspraak geldloper uit Hilversum en bitcoinmakelaar uit Kortenhoef in afpersing fruitbedrijf

Lees ook: Opgepakte mannen in Bussum en Naarden verdacht van brandstichting en het veroorzaken van explosies; Zaak zou verband houden met poging tot afpersing van fruitteler in Gelderland

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.