Twaalf boetes voor schenden avondklok in Gooise Meren, maar complimenten voor de jongeren: ’We hopen dat ze nog even volhouden’

Burgemeester Han ter Heegde hoopt dat jongeren zich zo goed blijven gedragen.
© Tom Loman
Gooise Meren

Sinds het ingaan van de avondklok afgelopen zaterdag zijn er in Gooise Meren twaalf boetes uitgeschreven aan personen die zonder geldige reden na 21.00 uur nog op straat waren.

Dat meldde burgemeester Han ter Heegde woensdagavond aan de raad. Volgens Ter Heegde liep het aantal boetes de afgelopen dagen al terug en is de politie heel tevreden.

Naar aanleiding van de oproep tot rellen in Hilversum op verschillende sociale mediakanalen heeft Gooise Meren dinsdagmiddag contact gezocht met de eigen jongeren via Versa Welzijn en verschillende buurtvaders. Ter Heegde zegt uit die contacten geen enkel signaal te hebben gekregen dat hele hordes jongeren uit Gooise Meren naar Hilversum wilden afreizen. ,,Daar zijn we uiteraard heel blij mee. Het is op dit moment voor jongeren heel zwaar. Ze vervelen zich en dat begrijp ik heel goed. We hopen dat ze het nog even volhouden en zich zo goed blijven gedragen”, aldus Ter Heegde.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.