Holocaust-herdenking Gooise Meren live via facebookpagina te volgen

De herdenking in Gooise Meren vindt dit jaar plaats zonder publiek.
© Archieffoto Studio Kastermans
Gooise Meren

De Holocaust-herdenking Gooise Meren die dinsdagavond om zeven uur - in beslotenheid - wordt gehouden in het gemeentehuis wordt niet uitgezonden via de livestream van de gemeente, maar live via de facebookpagina van Gooise Meren.

Burgemeester Han ter Heegde zal de bijeenkomst openen. Ook Richard Mouw, voorzitter van het organiserende Holocaust Comité Gooise Meren voert het woord.

Hoofdspreker is documentairemaker/interviewer Frenk van der Linden. Hij maakte samen met regisseur Jedrek Nadobnik de indringende documentaire Ontsnapt aan Vernietiging. De documentaire handelt over twee Joodse Nederlanders, Betty Mock en Rob Moscou, die in de holocaust hun ouders en tientallen familieleden verloren, als kind werden gered door verzetslieden en elkaar als geadopteerde kleuters ontmoeten in een Gooise familie.

Tot op de dag van vandaag onderhouden zij een intensieve band. Met hen gaan de filmmakers op reis door hun leven, door de archieven en door Israël. Beide hoofdpersonen zijn bij de herdenking aanwezig.

De bijeenkomst is georganiseerd door het in 2018 opgerichte Holocaust Comité Gooise Meren.

Doel van het comité is de herinnering aan de Holocaust onder inwoners van Gooise Meren levend te houden, met name onder de schooljeugd.

Zie ook www.holocaustcomitegm.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.