Premium

Vlagprobleem in Naarden en Muiden voorlopig niet opgelost; Gooise Meren heeft geen 75.000 euro om monumentale panden aan te passen aan de eisen van deze tijd

Dit beeld is voorlopig niet meer te zien in Naarden.
Gooise Meren

Vlaggen vanaf het stadhuis en de toren van de Grote Kerk in Naarden en vanaf de kerktoren van de Sint Nicolaaskerk in Muiden tijdens Koningsdag of op 4 en 5 mei zit er voorlopig niet in. De drie monumentale gebouwen zijn arbotechnisch onveilig en Gooise Meren heeft op dit moment geen geld om de panden aan te passen.

Dat staat in een raadsmededeling van burgemeester en wethouders. De drie gebouwen werden in 2019 al afgekeurd voor het hijsen of uitsteken van de vlag. Zo werd bijvoorbeeld de hijsinstallatie in de kerktoren van Muiden als onveilig betiteld. Die conclusie werd na verder onderzoek vorig jaar bevestigd. Naarden en Muiden hebben tijdelijk alternatieve vlaglocaties gekregen in de hoop dat de plekken binnen de monumentale panden waar de vlag uitgestoken moet worden, snel kunnen worden aangepast aan de arbo-eisen van deze tijd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.