'Kans dat Pinkpop doorgaat wordt steeds kleiner'

De kans dat Pinkpop deze zomer kan doorgaan wordt steeds kleiner. De woordvoerder van het festival, Niek Murray, zegt dat. Donderdag werd bekend dat het kabinet 300 miljoen euro extra uittrekt voor het garantiefonds van de culturele sector, maar dat geldt enkel voor evenementen vanaf 1 juli. Pinkpop zou dit jaar van 18 tot en met 20 juni zijn.

"Met de toezegging dat het pakket vanaf 1 juli is - we moeten de details nog afwachten - is het steeds realistischer dat het festival niet doorgaat", vertelt Murray. "Het is prettig dat we gehoord worden als evenementenbranche, maar voor ons is het jammer."

Murray vraagt zich dan ook vooral af waarom de regeling pas vanaf 1 juli geldt. "Weet het kabinet meer dan wij? Kan er sowieso niets voor 1 juli?", vraagt hij zich af. "Dan zouden we dus moeten gaan verplaatsen, iets anders doen of het festival in een andere vorm organiseren. Maar dat zou echt heel jammer zijn na vijftig geweldige jaren", vertelt hij. "De kogel is nog niet door de kerk, maar de kans dat we in juni op Pinkpop staan zoals het bedoeld was, wordt kleiner en kleiner."

Festivalliefhebbers kunnen dit jaar ook het populaire Britse festival Glastonbury vergeten. De organisatie ervan liet donderdag weten dat het ook dit jaar door de voortdurende coronacrisis definitief is afgelast. Dit is het tweede jaar dat het festival niet kan doorgaan. De vijftigste editie van Glastonbury werd vorige zomer afgelast vanwege de coronacrisis. Paul McCartney, Taylor Swift en Kendrick Lamar waren geboekt als headliners. Deze geplande optredens gaan dit jaar dus weer niet door. Tickethouders van Glastonbury kunnen hun kaartje bewaren voor volgend jaar, als het festival mogelijk wel kan doorgaan.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.