Premium

Zonnepanelen op geluidsscherm Blaricum laten nog zeker jaar op zich wachten, maar ondertussen kijkt de Regio of ze er ook elders mee aan de slag kan

De Blaricummermeent met rechts de A27. Daar tussenin het geluidsscherm en de brede berm die zich leent voor het plaatsen van zonnepanelen.
© STUDIO KASTERMANS/ALEXANDER MARKS
Blaricum

Zonnepanelen op de Blaricumse geluidschermen langs de A27, en zo mogelijk ook in een strook berm daaronder. Blaricum is er al geruime tijd mee bezig, maar het zal nog zeker een jaar duren voordat met de aanleg ervan kan worden begonnen.

Al ruim anderhalf jaar geleden liet Blaricum als eerste gemeente in de regio onderzoeken of het profijtelijk is om zonnepanelen te plaatsen op het geluidsscherm van de Blaricummermeent langs de A27. Dat onderzoek wees uit dat wanneer het geluidscherm over een lengte van 500 meter wordt volgehangen met zonnepanelen daarmee tenminste 120 huishouden van stroom kunnen worden voorzien. Die opbrengst wordt alleen maar groter als ook bovenop de wand en in de berm daarvoor zonnepanelen worden geplaatst. Nadat die onderzoeksconclusies naar buiten waren gebracht, werd het stil.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.