Nolan Schultz (TTV Hilversum) rijdt liever in een Lamborghini dan in een Tesla: ’Ik hou wel van een beetje opsmuk’

Nolan Schultz: ,,In een single kan ik mijn creativiteit kwijt.”
© Archieffoto Studio Kastermans

Naam: Nolan Schultz.

Leeftijd: 20 jaar.

Woonplaats: Den Haag.

Sport: Tafeltennis.

Staat van dienst: NK Jeugd, NK Dubbels (4x), Olympiade in Napels. Speelt met TTV Hilversum in de eredivisie.

Pingpong of tafeltennis?

,,Tafeltennis, want dat is sport. Pingpong doet me denken aan een spelletje op de camping. Voordat tafeltennis - overigens ontdekt in Engeland en niet in China - zo werd genoemd, heette de sport trouwens wel officieel pingpong.”

Shakehandgreep of penhoudergreep?

,,De shakehandgreep, waar ook steeds meer Aziaten op overstappen. Met die greep benut je gevarieerd de backhand en forehand. Bij de penhoudergreep, die onnatuurlijk overkomt, ben je meer geneigd alles op één kant te spelen.”

Single of dubbel?

,,De single. De dubbel is leuk om te spelen, maar in een single kan ik mijn creativiteit kwijt.”

Tesla of Lamborghini?

,,Doe mij maar een Lamborghini. Ik heb wel eens in een Tesla gezeten. Afgezien van de geweldige techniek is alles aan en in die auto strak en sober. Ik hou wel van een beetje luxe en opsmuk.”

Ooit meedoen aan de Olympische Spelen of is dat te hoog gegrepen?

,,Ik heb al eens meegedaan aan de Spelen voor studenten, de Olympiade. Was heel mooi. De reguliere Olympische Spelen ga ik niet halen, denk ik. Naast het sportieve onderdeel is daar ook geld voor nodig. En dat heeft de tafeltennisbond, die dat zou moeten faciliteren, niet.”

Aanvaller of verdediger?

,,Aanvaller, honderd procent. Ik wil zo snel mogelijk het punt scoren. Verdedigen hoort natuurlijk bij het spelletje, ik leer daar steeds beter mee omgaan.”

Bij de service de bal hoog opgooien of laag?

,,Laag, dat levert de minste risico’s op. Met een hoge opgooi kun je wel meer effect meegeven aan de bal. Laag serveren zit er zo ingesleten bij mij, daar breng ik niet gauw verandering meer in.”

Dit seizoen Nederlands kampioen worden met Hilversum of nog niet?

,,Kampioen worden. Wij willen een prijs winnen, we zijn daaraan toe. Of het lukt is natuurlijk de vraag. Maar we gaan er absoluut voor.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal