Premium

Aanvoerder Danny van den Meiracker pessimistisch over titelkansen ’leeglopend’ IJsselmeervogels in komende jaren: ’Je moet realistisch zijn: andere clubs zijn ons voorbijgestreefd’

Danny van den Meiracker vreest dat IJsselmeervogels de komende jaren pas op de plaats moet maken.
© Archieffoto
Bunschoten

De ene na de andere basisspeler maakte in de afgelopen periode bekend IJsselmeervogels komende zomer te zullen verlaten. Wie wel blijft is aanvoerder Danny van den Meiracker, wiens contract nog een jaar doorloopt. De spits heeft echter niet al te hoge verwachtingen wat betreft de nabije toekomst.

Topscorer Achmed el Azzouti (Katwijk), Mike van den Ban (Quick Boys), Sanny Monteiro, Robbert Olijfveld (beiden Rijnsburgse Boys): al vier dragende spelers die de Westmaat komende zomer verlaten en hun heil elders, in de Bollenstreek, zoeken. Tel daarbij op het afzwaaien van ’kind van de club’ Maikel de Harder en je kunt gerust van een leegloop spreken. Een en ander kan niet los worden gezien van het feit dat de coronacrisis ook IJsselmeervogels hard treft. Eerder werd al duidelijk dat in het budget voor de hoofdmacht van de ’Rooien’ flink gesneden zal worden. Het zorgt voor het nodige pessimisme bij spits en aanvoerder Danny van den Meiracker (31), die wél blijft.

Meer nieuws uit Sport Regionaal