Tientallen Hilversumse bushaltes gaan vanaf volgende week op de schop: mensen in rolstoel en blinden stappen straks makkelijker in en uit

Hilversum

Het verbeteren van de bushaltes in Hilversum voor mensen in een rolstoel en blinden en slechtzienden begint volgende week. Uiteindelijk moeten dit jaar 34 haltes zijn aangepakt. Later volgen nog eens 36 stuks.

Door de aanpassingen moet de bus beter bereikbaar worden voor mensen met een lichamelijke handicap. De haltes worden hoger en breder, waardoor mensen in een rolstoel makkelijker de bus in en uit kunnen. Daarnaast komen er ribbeltegels, zodat ook blinden en slechtzienden geholpen zijn. „Het openbaar vervoer is er voor iedereen. Ik ben daarom heel blij dat de bushaltes worden aangepast voor mindervaliden”, aldus verkeerswethouder Annette Wolthers.

Nog twaalf

De gemeente start volgende week met het opknappen van 22 bushaltes. Dit neemt ongeveer drie weken in beslag. Later dit jaar zullen er nog twaalf haltes verbeterd worden. Dat is overigens nog maar een begin, in totaal moeten zeventig van de 186 bushaltes in Hilversum aangepakt worden.

Niet genoeg subsidie

De provincie heeft voor de opknapbeurt bijna drie ton subsidie overgemaakt. Hilversum had het idee daar alle bushaltes een make-over mee te kunnen geven, maar dat viel vies tegen. Daarom is een selectie gemaakt welke opstappunten voorrang moesten krijgen. De 34 haltes zijn uitverkozen aan de hand van een vijftal criteria, gebaseerd op haalbaarheid volgens de normen, kostenverlaging en ’potentie’ van een halte.

De bushaltes

De volgende bushaltes worden de komende maand onder handen genomen: Pniëlkerk (beide zijden), Cornelis Evertsentraat, J.H. Meijerstraat, Goudenregenlaan, Kastanjelaan, Neuweg, Loosdrechtseweg (beide zijden), Kerkbrink, Melkpad, Trompenbergerweg, Mediapark, Javalaan (beide zijden), Dr. P.J.H. Cuypersplein, Orionlaan, Lorentzweg (beide zijden) en Arenapark (beide zijden).

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.