Burgemeester Hilversum gooit opnieuw een pand op slot: woning Oosterengweg vol drugs

Burgemeester Pieter Broertjes.
© foto STUDIO KASTERMANS/BEN DEN OUDEN
Hilversum

Ook in 2021 gaat Hilversum door met het sluiten van drugspanden. Donderdag ging een woning aan de Oosterengweg voor zes maanden op slot, nadat er in oktober een grote hoeveel drugs werd gevonden.

Burgemeester Pieter Broertjes heeft besloten het pand te sluiten om op die manier de rust en veiligheid in de buurt te herstellen. „In de woning zijn behoorlijke hoeveelheden harddrugs aangetroffen, maar ook contant geld en een gestolen laptop. Dit is echt een ernstig geval en het is wel duidelijk dat deze woning een rol speelt in de keten van de drugshandel.”, aldus Broertjes.

Hilversum treedt steeds harder op tegen drugspanden. In 2020 liet burgemeester Pieter Broertjes twaalf ontdekte drugspanden sluiten. Dat is een verdubbelding vergeleken met 2019. „Drugspanden veroorzaken veel overlast. Vooral buurtbewoners ervaren onrust door onbekende bezoekers, allerlei auto’s in de straat en harde muziek. Deze verstoring van de openbare orde en veiligheid accepteren we niet”, vertelde Broertjes eerder over de sluiting van de panden.

Afgelopen jaar werden hennepkwekerijen ontdekt in onder meer de Daltonstraat, de Kapittelweg, de Kerklaan, de Jan van Galenstraat, de Havenstraat. In een pand aan de Bussumerstraat ontdekte de politie een drugslab.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.