Premium

Bunschoten start grootschalige coronacampagne ’Ik test mee’; burgemeester Van de Groep vertrouwt erop dat inwoners massaal meedoen: ’We moeten samen de schouders eronder zetten’

Burgemeester Van de Groep hoopt dat inwoners van Bunschoten zich massaal laten testen.
© Archieffoto Kastermans/Alexander Marks
Bunschoten

’Ik test mee’. Zo heet de grootschalige coronatestcampagne die begin februari van start gaat in de gemeente Bunschoten. Binnenkort krijgen alle inwoners een uitnodiging in de bus, waarin hen wordt gevraagd zich op corona te laten testen, ook al hebben ze geen klachten. Vervolgens wordt onderzocht of ze zich aan de isolatie- en quarantaine-adviezen houden die ze krijgen bij een positieve uitslag, en op welke manier ze dat doen.

Naast Dronten en de wijk Charlois in Rotterdam is Bunschoten een van de plaatsen waar het virus het snelst om zich heen grijpt. Daarom wordt de pilot ’Grootschalig testen’, op verzoek van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid), juist hier uitgevoerd. De Jonge maakte dat afgelopen dinsdag bekend tijdens de persconferentie. Waar de testlocatie in Bunschoten komt te staan, is nog niet bekend. Volgens een woordvoerster van de gemeente wordt op dit moment naar een geschikte locatie gezocht.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.