Slotweg op slot voor auto’s. Oudste weg van Blaricum verkeert in deplorabele staat

Het onverharde wegdek van de Slotweg, oudste weg van Blaricum, verkeert in zo’n slechte staat dat de weg tijdelijk dicht gaat voor gemotoriseerd verkeer.
© Mediahuis
Blaricum

De borden zijn nog niet geplaatst, maar het college van Blaricum is van plan de Slotweg tijdelijk af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Dat gebeurt op verzoek van de Agrarische Stichting Blaricum.

De oudste weg van Blaricum verkeert in zo’n deplorabele staat, dat het niet langer verantwoord is om er auto’s overheen te laten rijden. Zeker niet als die auto’s dan ook nog eens te hard rijden. En dat gebeurt regelmatig, zo zei wethouder Liesbeth Boersen dinsdagavond naar aanleiding van vragen over de afsluiting door D66-raadslid Carin Francken.

Boersen legde uit dat de weg vooral wordt gebruikt door hoveniers, die hun bedrijf verderop aan de Goyergracht Noord hebben. ,,Zij hoeven geen gebruik te maken van de onverharde weg vol kuilen, want er is een alternatieve route,’’, aldus de wethouder. Zij legde uit dat de het hier gaat om een voorlopig besluit, zodat er nog gelegenheid blijft voor inspraak over de afsluiting.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.