’Nog even de kiezen op elkaar houden; de finish is in zicht.’ Videoboodschap burgemeester Pieter Broertjes aan Hilversummers [video]

Hilversum

De Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes hoopt dat 2021 een jaar van verzoening wordt, een jaar waarin mensen - ook al zijn ze het niet met elkaar eens - meer naar elkaar luisteren. ,,De toon was te hard.”

In het bijna acht minuten durende Youtube-filmpje, dat ook te vinden is via de (sociale) mediakanalen van de gemeente, spreekt Broertjes de Hilversummers vanaf verschillende plekken toe.

Vanuit de Vituskerk, een horecagelegenheid en het Muziekcentrum van de Omroep, vanaf de stoep van Tergooi en vanuit zijn Hilversumse woning.

Boosheid

Volgens de burgemeester ontstonden er door de coronacrisis tegenstellingen en maakten mensen elkaar verwijten. ,,Mensen zijn van hun vrijheden beroofd”, constateert hij. ,,Dat geeft ze veel ongemak, en boosheid ook inmiddels.”

Volgens Broertjes is dit begrijpelijk, omdat de jeu van het leven is weggevallen. Hij prijst de Hilversummers voor de manier waarop ze zich door de crisis slaan.

Zorgpersoneel

Met Tergooi op de achtergrond bedankt de burgemeester het zorgpersoneel van het ziekenhuis en verzorgingshuize. Ook de politie, boa’s, GGD, welzijnswerkers, docenten en ouders komen aan bod. Volgens Broertjes is het enige voordeel van corona dat de zorg voor elkaar is toegenomen. Als voorbeeld noemt hij buren die voor elkaar koken.

gfdgdf

Broertjes complimenteert ook de raadsleden, die hebben doorgewerkt in de crisis en daarmee zorgden dat de stad bestuurd bleef. Dat compliment geldt volgens hem ook voor de ambtenaren en het college.

Grootste klappen

De burgemeester spreekt de Hilversummers ook toe vanuit een horecagelegenheid. ,,De horecaondernemers staan voor mij symbool voor de sector waar de grootste klappen zijn gevallen”, stelt hij. ,,En natuurlijk ook bij de evenementen en in de cultuursector.” Hij spreekt zijn waardering uit voor alle Hilversumse ondernemers, die in deze crisis laten zien hoe veerkrachtig ze zijn.

gdfgdf

Vaccineren

Vanuit zijn Hilversumse woning vertelt Broertjes, aan de keukentafel en op het balkon, tenslotte hoe blij hij is dat het vaccineren is begonnen. ,,We zijn er nog niet. Dat is duidelijk. We moeten nog even de kiezen op elkaar houden. Maar de finish is in zicht en dat is natuurlijk wel fantastisch.”

gdfgdf

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.