43-jarige man uit Weesp aangehouden bij onderzoek naar witwassen en fraude

Weesp

De FIOD heeft dinsdag een woning doorzocht van een 43-jarige man uit Weesp. De man wordt verdacht van witwassen en fraude met de Tozo-regeling.

Tijdens de doorzoeking van de woning zijn administratie, mobiele devices, contant geld, dure sieraden en waardevolle horloges in beslag genomen.

Witwassen

Het vermoeden is dat de verdachte via zijn bankrekening geld heeft witgewassen voor criminelen. Het storten van veel contant geld zonder legale economische verklaring kan een indicatie van witwassen zijn. Ook heeft de verdachte contact gehad met criminelen.

De verdachte heeft in maart 2020 een eenmanszaak opgericht. Hij heeft toen direct een Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers) aanvraag ingediend. Het vermoeden is dat deze onderneming alleen is opgericht om gebruik te kunnen maken van deze regeling, omdat er nagenoeg geen activiteiten en inkomsten zichtbaar zijn.

Tozo-regeling

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is een van de maatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Ondersteuning kan worden aangevraagd in de vorm van een aanvullende uitkering voor levensonderhoud en/of een lening voor bedrijfskapitaal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.