Gemeentespeld voor Hilversumse horecaman Loois vanwege tomeloze inzet in de coronaperiode [video]

Horecaman Frank Loois krijgt de gemeentespeld overhandigd van burgemeester Pieter Broertjes.
© foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Hilversum

De Hilversumse horecaman Frank Loois is dinsdagavond in het zonnetje gezet bij het nieuwjaarsconcert in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO).

Loois - eigenaar van de Gulle Graef en sinds 2019 voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), afdeling Hilversum en omstreken - werd door de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes geroemd vanwege zijn tomeloze inzet voor de horeca in de mediastad in de coronaperiode.

De pandemie was ook de rode draad van de nieuwjaarstoespraak van Broertjes. De burgemeester hoopt dat 2021 een jaar van verzoening wordt. Volgens Broertjes ontstonden er de afgelopen maanden door de coronacrisis tegenstellingen en maakten mensen elkaar verwijten. „De toon was hard.” Hij hoopt dat mensen in het komende jaar meer naar elkaar luisteren, ook al zijn ze het soms niet eens met elkaar.

Bekijk hier de volledige toespraak van Broertjes:

Het jaarlijkse nieuwjaarsconcert in Hilversum was dit jaar anders dan voorheen vanwege de coronamaatregelen. Belangstellenden konden vanuit huis via een livestream meegenieten van het concert van Radio Filharmonisch Orkest, dat speciaal voor deze avond samenwerkte met de jonge componist Karmit Fadael. Ook was er muziek van de 20-jarige violiste Charlotte Spruit.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.