Premium

Gooise priklocatie bijna klaar voor de start; hier krijgen vanaf vrijdag de eerste zorgmedewerkers van verpleeghuizen hun vaccinatie; ruimte voor 300 prikken per dag

Kim Driessen (links) en Johanna Verboom (midden) zijn bezig met het inrichten van de prikkamers.
© Foto studio kastermans/danielle van coevorden
Huizen

In een van de gebouwen op het terrein van Koninklijke Visio aan de Amersfoortsestraatweg in Huizen wordt hard gewerkt aan het inrichten van de vaccinatielocatie. Hier krijgen vrijdagochtend de eerste zorgmedewerkers hun inenting tegen het coronavirus.

Maar voordat er driehonderd mensen per dag de gang richting prik kunnen maken, moet er nog heel wat gebeuren. „Er zijn vier kamers – priklijnen - ingericht voor het vaccineren”, vertelt Kim Driessen (net als Johanna Verboom manager coronateam GGD Gooi en Vechtstreek), terwijl ze voorgaat door het pand, dat normaal gesproken dienst doet als vergaderruimte. De stickers moeten nog op de vloer worden geplakt, maar de routing staat vast. „Vanmorgen bleek ineens dat de wandjes niet pasten, zoals we hadden bedacht. Dus we hebben het hele plan moeten omgooien. Maar nu staat het, en is het goed.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.