Premium

Gaby opende een maand voor corona haar droomrestaurant in Vreeland en vecht nu om als starter het hoofd boven water te houden. ’Ik ben een spookondernemer voor Den Haag, dit doet echt pijn’

Gaby Daalder was een maand open in Vreeland toen corona de boel op slot gooide. Als starter grijpt ze naast de steunmaatregelen.
© Foto’s: Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden
Vreeland

Net een maand is haar eetcafé Mevr. Daalder in Vreeland open als Gaby Daalder op 15 maart 2020 door de coronacrisis de deur moet sluiten. Als startende ondernemer grijpt ze, net als veel collega’s in dezelfde situatie, naast de meeste steunmaatregelen. Van heropening van de horeca op 19 januari lijkt geen sprake. Het water stijgt haar steeds verder naar de lippen. „We missen elke maand 10.000 euro. Ik voel me aan mijn lot overgelaten, ik ben een soort spookondernemer.”

Heb je zin in koffie? Americano? Of een cappuccino? Als een vis in het water staat gastvrouw Gaby Daalder (44) achter de koffiemachine in haar restaurant. Alles is spic en span. Tussen de tafeltjes staan stevige spatschermen. In haar zaak op een idyllische plek in Vreeland, aan de Lindengracht, zouden deze ochtend fietsers en wandelaars aan de koffie moeten zitten. Met een grote punt van de befaamde versgebakken appeltaart van chef-kok Jeffrey Koopmans. Het is doodstil. „Ik hoop dat we half februari weer open gaan, samen met de winkels.” Ze zegt het voorzichtig. Want dat het later wordt lijkt haar waarschijnlijker.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.