Premium

Dit zijn de brandweermensen die bijspringen in Hilversums verpleeghuis Gooiers Erf. Maarten, Johan en Christel schenken koffie voor de bewoners. ’Diepe bewondering voor het personeel’

Johan Landwaart, Christel van Benthem en Maarten Steinkamp van brandweer Gooi en Vechtstreek springen bij in verpleeghuis Gooiers Erf in Hilversum dat door corona zwaar getroffen is.
© Foto studio Kastermans/Alexander Marks
Hilversum

Bent u van de brandweer? Is er brand? Veilig idee hoor dat u er bent. Maarten Steinkamp (58) moet de bewoners van verpleeghuis Gooiers Erf in Hilversum maandag een paar keer uitleggen dat hij er niet is om een brandje te blussen, maar om een gezellig praatje te maken, een kop koffie te serveren of een boterham te smeren. Samen met collega’s Johan Landwaart (52) en Christel van Benthem (41) van het brandweerkorps Gooi en Vechtstreek helpt hij deze ochtend het personeel van het zwaar door corona getroffen verpleeghuis aan de Van Riebeeckweg.

Meer dan een kwart van het personeel is ziek thuis en 27 van de 85 bewoners zijn besmet. Inovum heeft zaterdag de deuren voor twee weken gesloten voor alle bezoek om het virus te kunnen lokaliseren en isoleren. De brandweer springt vier weken bij.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.